Aktivnosti na osiguranju 28. Sarajevo Film Festivala

U periodu od 12.08. do 19.08.2022.godine u Sarajevu će biti održan 28. Sarajevo Film Festival. Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo u skladu sa svojim zakonskim ovlaštenjima, u saradnji sa drugim nadležnim institucijama i organizatorom ove manifestacije, poduzima neophodne mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju osiguranja i bezbjednog održavanja ovogodišnjih festivalskih dešavanja.

U tom cilju Uprava policije je sačinila Operativni plan kojim je obuhvaćeno operativno, fizičko i saobraćajno osiguranje SFF-a, a za planirane aktivnosti bit će angažovan dovoljan broj policijskih službenika u uniformi i civilnim odijelima, uz istovremeno osiguranje nesmetanog odvijanja redovnih poslova i zadataka iz nadležnosti Uprave policije.

S tim u vezi, koristimo priliku da zamolimo građane i posjetioce Kantona Sarajevo za razumijevanje, jer će u određenim terminima dolaziti do izmjene režima saobraćaja u užoj jezgri grada, na festivalskim mjestima i mjestima projekcije filmova, uz preporuku da svoje aktivnosti prilagode odobrenim izmjenama u odvijanju saobraćaja.

Također, skrećemo pažnju na obavezu poštivanja svih zakonitih uputa koje građani i posjetioci eventualno dobiju od strane policijskih službenika.

Istovremeno, Uprava policije izražava svoje zadovoljstvo što će, u okviru svojih nadležnosti, biti dijelom ove značajne manifestacije, te predanim angažmanom svojih uposlenika doprinijeti uspješnoj realizaciji svih planiranih aktivnosti na ovogodišnjem 28. Sarajevo Film Festivalu, a na zadovoljstvo svih građana, učesnika i posjetitelja festivala.