Aktivnosti Uprave policije povodom početka nove školske godine

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo će, povodom početka nove školske godine u osnovnim i srednjim školama na području Kantona Sarajevo, u okviru svojih redovnih aktivnosti, ali i posebno sačinjenih planova, tokom predstojećeg perioda realizirati mjere i radnje iz svoje nadležnosti u područjima gdje se nalaze odgojno-obrazovne ustanove, sa posebnim akcentom na vrijeme dolaska i odlaska učenika iz škola, kao i u vrijeme korištenja velikih odmora.

Cilj ovakvih aktivnosti jeste osiguranje što boljih sigurnosnih uslova za sve učenike, a posebno naše prvačiće, koji ove godine prvi put dolaze u školu i sjedaju u školske klupe.

Istovremeno, pored redovnih kontakata, ostvariti će se neophodna saradnja sa odgovornim osobama u školama povodom početka školske godine, a za najmlađe učenike je, kao i svake godine do sada, predviđeno održavanje prigodnih predavanja na temu “Djeca u saobraćaju”, u okviru projekta “Rad policije u zajednici”.

Također, koristimo priliku da apelujemo na sve vozače - učesnike u saobraćaju, da se pridržavaju saobraćajnih propisa, te im skrećemo pažnju na potreban povećani oprez tokom vožnje, posebno u blizini pješačkih prelaza i zona koje su u blizini osnovnih i srednjih škola.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo svim učenicima i nastavno-odgojnom osoblju želi sretnu i uspješnu novu školsku godinu.