Aktivnosti Uprave policije u vrijeme novogodišnjih praznika

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo poduzima planske aktivnosti iz svoje nadležnosti kako bi novogodišnji praznici na području Kantona Sarajevo protekli u najboljem redu i miru.

Kao što je već poznato, zbog aktuelne epidemiološke situacije uzrokovane virusom COVID-19, neće biti organizovanih javnih dočeka Nove godine. Međutim, Uprava policije je angažovala dovoljan broj policijskih službenika radi vršenja poslova i zadataka iz svoje nadležnosti, kao i zbog pružanja asisitencija nadležnim inspekcijskim organima, sa posebnim osvrtom na kontrolu poštivanja aktuelnih epidemioloških mjera donesenih od strane nadležnih kriznih štabova.

S tim u vezi, apelujemo na građane i posjetioce Kantona Sarajevo da se pridržavaju donesenih mjera, od kojih posebno naglašavamo obavezno propisno korištenje zaštitnih maski, zatim fizičku distancu, ograničen broj osoba u zatvorenom prostoru, kao i ograničeno kretanje u vremenu od 23 do 05 sati.

Također, policija Kantona Sarajevo će poduzimati mjere pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilima pod dejstvom alkohola, kao i kontrolu drugih prekršaja, odnosno, protivpravnih ponašanja kojima se eventualno čine krivična djela ili narušava javni red i mir.

Svim građanima želimo, prije svega, dobro zdravlje, sretnu i uspješnu Novu 2021. godinu.