Ambasadorica Ujedinjenih Arapskih Emirata posjetila Upravu policije MUP-a KS

Policijski komesar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, generalni inspektor policije Nusret Selimović, primio je danas u posjetu ambasadoricu Ujedinjenih Arapskih Emirata u Podgorici, koja na nerezidentnoj osnovni pokriva i Bosnu i Hercegovinu, Nj.E. Nabilu Alshamsi sa saradnicima.Tokom posjete policijski komesar Selimović je upoznao ambasadoricu o trenutnoj sigurnosnoj situaciji na području Kantona Sarajevo, posebno sa aspekta aktuelne turističke sezone, značajne fluktuacije posjetitelja i turista  na dnevnoj bazi, te određenim problemima sa kojima se susreću nadležne službe Uprave policije u tom segmentu svog djelovanja.

Istovremeno, policijski komesar Selimović je izrazio zadovoljstvo  značajnim brojem državljana U.A.E . koji kao turisti dolaze u posjetu našoj zemlji i kantonu, istakavši značaj današnje posjete kao mogućnosti da se dogovore daljnji koraci u proširivanju saradnje na ovom polju između Uprave policije i Ambasade U.A.E.

Nj.E. Nabila Alshamsi se zahvalila na dobrodošlici, kao i konstruktivnim i korisnim prijedlozima koji će nivo sigurnosti svih posjetitelja, pa tako i turista iz U.A.E, podići na viši nivo, što će u konačnici rezultirati povećanjem broja turista iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali i stvoriti povoljniji milje za buduća investiciona ulaganja u Bosnu i Hercegovinu.