Gradonačelnik Abdulah Skaka u novogodišnjoj noći obišao policijske službenike Uprave policije MUP-a KS

Povodom dočeka Nove 2019. godine,  gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka posjetio je policijske službenike Uprave policije MUP-a KS.

Ovom prilikom je, zajedno sa  ministrom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admirom Katicom i policijskim komesarom Mevludinom Halilovićem, obišao Jedinicu za  saobraćaj, te Prvu i Drugu policijsku upravu.

Komandir Jedinice  za saobraćaj Željko Klisara sa saradnicima je gradonačelnika, ministra i policijskog komesara upoznao sa stanjem sigurnosti saobraćaja na području Kantona Sarajevo, a rukovodni policijski službenici Prve i Druge policijske uprave informisali su ih o stanju sigurnosti na području općina Stari Grad i Centar.

Gradonačelnik, ministar i policijski komesar iskoristili su ovu priliku da policijskim službenicima zažele sretnu i uspješnu 2019. godinu. 

Nakon toga, ministar i policijski  komesar sa saradnicima obišli su i ostale policijske uprave, te rukovodnim radnicima i policijskim službenicima koji su se u novogodišnjoj noći starali o sigurnosti građana i gostiju na području Kantona Sarajevo zaželjeli sretnu Novu godinu. 

Javni doček Nove 2019. godine protekao je bez incidenata, te se našim građanima zahvaljujemo što su poštovali upute policijskih službenika i želimo im sretnu, mirnu i uspješnu 2019. godinu.