Ministar Budimlić posjetio teško povrijeđenog Avdiju Ramovića

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Muhamed Budimlić posjetio je danas na Klinici za neurohirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu teško povrijeđenog Avdiju Ramovića iz naselja Kazine Bare, napadnutog 31. jula u mjestu Osenik u Općini Hadžići.

Ovom prilikom, ministar Budimlić je 63-godišnjem Ramoviću zaželio brz oporavak i uspješno ozdravljenje, te ga obavijestio da je u ime Ministarstva unutrašnjih poslova KS donio odluku kojom će porodici Ramović dodjeliti robni bon u iznosu od 900,00 KM, posredstvom Udruženja "Nacionalnih manjina za edukaciju Romano-lil" i Muharema Serbezovskog kako bi lakše prevazišli tešku situaciju u kojoj su se našli.

Prema riječima Ramovića, u ovom trenutku on se osjeća bolje, iako još uvijek trpi jake bolove zbog frakture lobanje i ruke koje je u ovom nemilom događaju zadobio.

Ministar Budimlić, koji proteklih dana zbog sezone godišnjih odmora vrši dužnost premijera KS, je također informisao Ramovića da su svi aktivni sudionici ovog nemilog događaja lišeni slobode i predati pravosudnim organima Kantona Sarajevo na dalje procesuiranje, te još jednom naglasio da će Ministarstvo unutrašnjih poslova i Vlada KS poduzeti sve potrebne mjere i radnje, kako se ovakve situacije u budućnosti ne bi dešavale.