Ministar i policijski komesar štićenicima Dječijeg doma "Bjelave" uručili novogodišnje paketiće

Vedran Mulabdić, ministar unutrašnjih poslova, i Mevludin Halilović, policijski komesar KS,  danas su posjetili Dječiji dom „Bjelave“ i štićenicima Doma uručili novogodišnje paketiće.Naime, Ministarstvo je ove godine uštedilo na troškovima upotrebe mobilnih telefona u službene svrhe, te na troškovima reprezentacije, a za taj novac kupili su paketiće za 53 mališana.Poželivši im sretnu Novu godinu, ministar je kazao da su djeca budućnost ove zemlje, te da građani kako ne bi svoju, ne smiju ni ovu djecu zaboraviti ni za jedan praznik.

“ Danas smo ovoj djeci željeli pružiti ono što pružamo i svojoj djeci. Nijedno dijete ne bi trebalo za Novu godinu biti bez paketića, te smo od ušteđenog novca odlučili obradovati djecu bez roditeljskog staranja. Nadam se da će uštede, a koji novac će se usmjeriti u slične akcije, od ove godine postati tradicija u MUP-u KS i Upravi policije,  bez obzira ko će biti ministar ili komesar” - kazao je Mulabdić.

 Ministar i komesar danas su sa Saudinom Đurđevićem, direktorom Dječijeg doma Bjelave, dogovorili  da se  početkom naredne godine organizira  prijevoz djece iz Doma, kako bi ih posjetili u MUP-u KS.

“ Tom prilikom ćemo djecu počastiti sokovima i drugim slatkišima, te uz ugodno druženje prezentirati im materijalno- tehnička sredstva MUP-a KS. Nadamo se da ćemo ovim činom djeci na pravi način približiti zanimanje policajca, te probuditi kod njih želju da kada odrastu njihov profesionalni život vodi ka MUP-u KS” -   istakao je  ministar Mulabdić.