Nastavak aktivnosti na pronalasku oružja i municije

Nastavljajući aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela izvršenih na području Kantona Sarajevo policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo operativnim radom na terenu došli su do saznanju da se u stanu koji koristi lice K. D. iz Sarajeva nalazi veća količina vatrenog oružja i municije. Uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici su od dežurnog sudije Općinskog suda u Sarajevu pribavili naredbu za pretresanje kuće i pratećih objekata koje koristi pomenuto lice na području općine Centar Sarajevo kojom prilikom su pronađeni i oduzeti sljedeći predmeti:

- jedan samostrijel sa optičkim nišanom,

- 1177 komada metaka raznog kalibra, - 42 komada metalnih cijevi-dijelova pištolja,

- jedan kundak (drška) za pušku,

- jedan pištolj bez obiljeżja i pripadajuće cijevi i okvira,

- osam komada okvira za pištolj,

- jedan okvir za automat 'Šmajser”,

- jedan okvir za "PASP",

- dva para drvenih obloga za rukohvat pištolja,

- četiri pribora za čišćenje oružja,

- jedna puška "Pumparica”,

- jedna registarska tablica za kojom je raspisana potraga od strane Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Za licem K.D. je zbog postojanja osnova sumnje da je isti počinio krivično djelo iz člana 371.KZ F BIH (Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija) raspisana operativna potraga obzirom da nije zatečen na adresi stanovanja.

O svim preduzetim mjerama i radnjama upoznat je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, te se nastavljaju dalje aktivnosti u cilju dokumentovanja navedenog krivičnog djela, kao i lociranja i pronalaska osumjičenog lica.