NSBiH zahvalio ministru Mulabdiću za nesebičnu podršku u procesu organizacije utakmice između BiH i Sjeverne Irske

Nogometni savez Bosne i Hercegovine uputio je Vedranu Mulabdiću, ministru unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, zahvalnicu za nesebičnu podršku, aktivnu saradnju i profesionalan pristup u procesu organizacije međunarodne fudbalske utakmice odigrane na stadionu “Grbavica” u Sarajevu, 15. oktobra 2018. godine.

Tekst zahvalnice prenosimo u cijelosti:

“U ime Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine ovim putem Vam upućujemo iskrenu zahvalnost za nesebičnu podršku, aktivnu saradnju i profesionalan pristup u procesu organizacije međunarodne fudbalske utakmice odigrane na stadionu “Grbavica” u Sarajevu 15. oktobra 2018. godine, u okviru takmičenja “UEFA Liga nacija” između “A” reprezentacija Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske.

Tim povodom, a u cilju adekvatne organizacije utakmice i zadovoljavanja svih standarda i zahtjeva postavljenih od UEFA-e, bilo je potrebno uključiti brojne aktere ovog događaja, između ostalih i pripadnike Ministarstva na čijem ste Vi čelu, a za potrebe osiguranja i bezbjednosti na mjestu održavanja same utakmice.

Budući da je na ovoj utakmici ostvaren pozitivan rezultat, a bez podrške i serioznog pristupa u organizacijskom smislu angažovanih pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo to ne bi bilo jednostavno ostvariti u svakom pogledu, još jednom se iskreno zahvaljujemo na cjelokupnom angažmanu i učešću pripadnika MUP-a KS.”