Obavještenje građanima

Poštovani građani,

Obavještavamo vas da će se dana 16.05.2020. godine, sa početkom u 12,15 sati, održati misa u Katedrali „Presvetog srca Isusova“, ulica Fra Grge Martića, Sarajevo.

U cilju održavanja stanja sigurnosti na navedenom lokalitetu, kao i sigurnog održavanja navedenog vjerskog obreda, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo pristupila je planskim aktivnostima, te će u skladu sa rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, dana 16.05.2020. godine, u vremenskom periodu od 09,00 do završetka vjerskog obreda, biti obustavljen saobraćaj (motorna vozila i pješaci),

te vas molimo da poštujete instrukcije policijskih službenika na terenu, imate strpljenja i suzdržite se od kretanja u određenom vremenskom periodu na navedenom lokalitetu, odnosno na drugim mjestima  o kojima vas eventualno  obavijesti policijski službenik.Također, molimo vas da ne parkirate i ostavljate  vozila u pomenutom vremenskom periodu, u ulicama i mjestima koja gravitiraju navedenom vjerskom objektu, kako ne bi došli u situaciju da vaše vozilo uklanjamo specijalnim vozilom „PAUK“, uz napomenu da će policijski službenici na terenu omogućiti i asistirati u provođenju neophodnih hitnih intervencija.

Koristimo priliku da vam se zahvalimo na saradnji, strpljenju i razumijevanju koje ste i do sada bezbroj puta pokazali u ovakvim i sličnim situacijama.

Vaša policija MUP-a Kantona Sarajevo.