Općina Centar uručila dva motocikla Jedinici za saobraćaj

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić sa saradnicima uručio je danas vrijednu opremu Jedinici sa saobraćaj Uprave policije MUP-a KS. Riječ je o dva motocikla marke “Honda” sa pratećom opremom koji su Jedinici za saobraćaj dati na korištenje u svrhu poboljšanja operativne sposobnosti ove jedinice kao i u svrhu zaštite i spašavanja građana u slučajevima prirodnih i drugih nesreća. Općina Centar Sarajevo je još 2014. godine proglasila MUP Kantona Sarajevo od značaja za zaštitu i spašavanje

Primopredaji navedene opreme su prisustvovali ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica, načelnik Sektora uniformisane policije Džafer Hrvat i komandir Jedinice za saobraćaj Nedžad Mulaosmanović sa saradnicima.

Ministar Katica se zahvalio Općini Centar i načelniku Mandiću na uručenoj opremi koja će predstavljati značajnu podršku policijskim službenicima u planiranju i izvršavanju svakodnevnih poslova i zadataka.

-Ova oprema povećat će mobilnost i operativnost policijskih službenika Jedinice za saobraćaj te samim tim i mogućnost njihove brže intervencije. Također, doprinijet će i njihovoj lakšoj prisutnosti na terenu, naročito u vrijeme gužvi u saobraćaju. Sve aktivnosti koje daju doprinos bezbjednosti saobraćaja veoma su značajne i za opću sigurnost, naglasio je ministar Katica.

-Zahvaljujemo se i na dosadašnjoj saradnji i podršci koju Općina Centar kontinuirano pruža Upravi policije i Ministarstvu unutrašnjih poslova u cjelini. Nadamo se nastavku naše saradnje i ubuduće kako bi partnerski radili na stvaranju što povoljnijeg sigurnosnog ambijenta za građane Kantona Sarajevo, dodao je ministar Katica.

Prema riječima načelnika Mandića, Općina Centar godinama pomaže rad policijskih organa, a takva pozitivna praksa će biti nastavljena i u budućnosti.

-Iako Općina nema direktnu nadležnost u oblasti sigurnosti, godinama izdvaja značajna finansijska sredstva kako bi podigla kvalitet rada policije, te na taj način svojim građanima obezbijedila što sigurnije uslove za život, poručio je Mandić.

Današnjoj primopredaji prisustvovali su i vijećnici Belma Kapo, Hidajet Porić i Alen Girt.