Pismo podrške Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije

Povodom profesionalnog obavljanja poslova i zadataka i iskazanoj hrabrosti policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo tokom posljednjeg događaja kojom prilikom su teško povrijeđena dva policajca, dekan Fakulteta za kriminologiju i sigurnosne studije prof. dr. Nedžad Korajlić, uputio je policijskom komesaru Haliloviću, pismo podrške čiji sadržaj prenosimo u cjelosti:

“Poštovani komesare Haliloviću,

U ime kolektiva Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sugurnosne studije Univerziteta u Sarajevu i u svoje lično ime, želim da Vam se zahvalim i ujedno odam priznanje na profesionalnom, požrtvovanom radu, iskazanoj hrabrosti i spremnosti policijskih službenika prilikom izvršavanja dužnosti.

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo pokazali su spremnost da zalažući svoj život osiguraju ličnu i imovinsku sigurnost građana koji žive, rade i borave na prostoru Kantona i Grada Sarajeva. Povrijeđenom policajcu želimo što brži oporavak i povratak svojoj porodici i svakodnevnim radnim obavezama.”