Počinjeno krivično djelo "Ubistvo"

Dana 17.08.2018. godine u 16,30 sati, obaviještena je Treća policijska uprava , da je u ulici Milinkladska, općina Novo Sarajevo, došlo do svađe između B.S i Ć.A.Na lice mjesta, odmah su upućeni policijski službenici, koji su na licu mjesta  zatekli ZHMP, gdje je od strane ljekara konstatovana smrt lica Ć.A, rođen 1975.godine.U prvoprikupljenim obaviještenjima, utvrđene su činjenice na osnovu kojih postoje osnovi sumnje da je B.E, vozilom "renault clio", registarskih oznaka J98-M-942, u namjeri da ga povrijedi udario Ć.A, koji je od zadobijenih povreda na licu mjesta preminuo.

Istog dana u 20,45, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 166 KZ F BiH (Ubistvo), policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, lišili su slobode B.E, rođen 1996.godine, a B.S., rođen 1968, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 362. KZ F BiH ( Nasilničko ponašanje)

O navedenom je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je zajedno sa policijskim službenicima Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, sudskim vještacima medicinske, saobraćajne i mašinske struke, izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajem.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.