Poziv medijima: Obilježavanje 31. godišnjice postrojavanja Prve brigade policije Stari Grad

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, učestvuju u obilježavanju 31. godišnjice postrojavanja Prve brigade policije Stari Grad, 18. maja 2023. godine, na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović, s početkom u 10.00 sati.

Tim povodom, dva počasna voda policijskih službenika Sektora za policijsku podršku bit će postrojena kod spomen-obilježja poginulim pripadnicima i veteranima Prve brigade policije Stari Grad, a delegacije Ministarstva i Uprave položit će cvijeće i odati počast.

U planiranom defileu veterana, od Ferhadije do Trga Prve brigade policije, učestvovat će i službenici MUP-a Kantona Sarajevo, a koji su tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu bili pripadnici Prve brigade policije Stari Grad.

Ljubazno molimo da ovom događaju prisustvujete i ispratite ga u svojim programima. Za sve dodatne informacije budite slobodni kontaktirati Odjeljenje za odnose s javnošću Uprave policije putem emaila javnost@mup.ks.gov.ba ili brojeva 061-224-974 ili 033-286-726.