Predstavnici Treće PU preuzeli vrijednu opremu

Kao potvrda nastavka otvorene i obostrano korisne saradnje između dviju institucija, danas su Ivica Buzuk, komandir PS Novo Sarajevo i načelnik općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, potpisali ugovor o davanju na korištenje vrijedne i korisne opreme za potrebe Treće PU, a koja se sastoji od motocikala i bicikala sa pratećom opremom.

Nabavka je izvršena putem Službe za civilnu zaštitu Općine u okviru opremanja jedinice obezbjeđenja i zaštite, a koja je od značaja za zaštitu i spašavanje, a njena vrijednost  je oko 30.000 KM.

Današnje aktivnosti predstavljaju kontinuitet u podršci radu Treće policijske uprave, a sa ciljem unapređenja zaštite i sigurnosti građana i učesnika u saobraćaju na području ove Općine. Na taj način se poboljšava operativnost policijskih službenika na terenu, posebno u pješačkim zonama gdje će u narednom periodu biti neophodno njihovo pojačano prisustvo. Navedena oprema se sastoji do četiri bicikla sa biciklističkom opremom, te dva motocikla sa pratećom opremom vrhunskog kvaliteta.