Privremeno oduzimanje motornih vozila

Dana 29.03.2017.godine, policijski službenici III PU iz saobraćaja su isključili L.S. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja pod dejstvom alkohola putničkim motornim vozilom marke “VW Golf”, sa ne pripadajućim reg. oznakama i neregistrovanim motornim vozilom. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od  3.200,00 KM.

Dana 29.03.2017.godine, policijski službenici III PU iz saobraćaja su isključili G.M. iz Sarajeva, koji je zatečen da pod dejstvom alkohola i bez položenog vozačkog ispita upravlja neregistrovanim putničkim motornim vozilom marke “VW Golf”, reg. oznake E81-M-447. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od  8.430,00 KM.

Pošto se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer su isti nastavili sa vršenjem najtežih oblika prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, čime se direktno ugrožava javna sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od L.S. i G.M. su privremeno oduzeta motorna vozila. Pomenuta vozila će do okončanja prekršajnog postupka biti deponovana na depou MUP-a Kantona Sarajevo u Butmiru.