Priznanje "Humani podvig" za dvojicu policijskih službenika Četvrte PU

Da požrtvovanost i lična hrabrost u obavljanju svakodnevnih poslova i zadataka policijskih službenika ne ostaje nezamijećena, dokazuje i jučerašnje priznanje Crvenog križa Federacije BiH. Naime, na 8. sjednici VI saziva Skupštine Crvenog križa Federacije BiH dodijeljeno je jedanaest priznanja „Humani podvig“ za nesebično djelo kojim su u iznenadnim nesrećama spašeni život/i ili spriječene teže posljedice za pojedinca, grupu građana ili dio lokalne zajednice, kao i za iskazanu solidarnost, hrabrost i pruženu pomoć. Među nagrađenim pojedincima bila su i dvojica policijskih službenika Uprave policije MUP-a KS – Četvrte PU, Nermin Dokara i Muamer Hurić.

Podsjećamo, policajci Dokara i Hurić su u junu prošle godine intervenirali u stanu na Alipašinom polju,  pruživši tom prilikom pomoć djevojčici koja je određeno vrijeme, bez nadzora, boravila sama u stanu na petom spratu stambene zgrade. Policijski službenici su, da bi došli do djevojčice, prešli  preko balkona iz jednog stana u drugi, rizikujući pri tome vlastitu sigurnost i živote.

Priznanja dobitnicima nagrada uručili su predsjednik i generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH, Marko Sinanović i Namik Hodžić.