Priznanje "Humani podvig" za dvojicu policijskih službenika Uprave policije MUP-a KS

Da požrtvovanost i lična hrabrost u obavljanju svakodnevnih poslova i zadataka policijskih službenika ne ostaje nezamijećena, dokazuje i jučerašnje priznanje Crvenog križa Federacije BiH. Naime,  jučer je na 10. Sjednici VI saziva Skupštine Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine, dodijeljeno 14 priznanja „Humani podvig“ za nesebična djela kojim su u iznenadnim nesrećama spašeni život/i ili spriječene teže posljedice za pojedinca, grupu građana ili dio lokalne zajednice, kao i za iskazanu solidarnost, hrabrost i pruženu pomoć.

Među nagrađenim pojedincima bila su i dvojica policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i to  Stjepan Pravdić i Hamdija Čavčić iz Jedinice za saobraćaj.Da podsjetimo, policajci Pravdić i Čavčić su krajem aprila mjeseca 2022. godine, tokom obavljanja svakodnevnih dužnosti, pravovremenim djelovanjem spasili od utapanja u Miljacki jednog našeg sugrađanina.

Ovo su situacije u kojima se, ovakvim i sličnim postupcima, jača neophodno povjerenje građana u policiju prijeko potrebno za što bolji i sigurniji ambijent u našem društvu. Koristimo priliku da čestitamo našim policijskim službenicima i pohvalimo ih za odvažnu intervenciju.

Priznanja dobitnicima priznanja uručili su predsjednik i generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH, Marko Sinanović i Namik Hodžić.