Pronalazak vozača koji se nakon saobraćajne nezgode udaljio sa lica mjesta

Dana 24.09.2022.godine u 03,30 sati, policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage su od službenika policije Granične policije Bosne i Hercegovine, preuzeli lice lišeno slobode lice R.L., rođen 1993.godine u Hrasnici, nastanjen u Sarajevu, za kojim je raspisana potraga. Isti je dana 22.09.2022.godine u 05,30 sati u ulici Šehitluci, općina Ilidža, učestvovao u saobraćajnoj nezgodi kojom prilikom je teške tjelesne povrede zadobio biciklista H.M. iz Sarajeva, nakon čega se vozilom marke “Mercedes”, reg. oznaka T59-J-196, udaljio u nepoznatom pravcu. Preduzimajući operativno-taktičke mjere i radnje, policijski službenici su u ulici Rakovička cesta, općina Novi Grad Sarajevo, pronašli predmetno motorno vozilo.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a na mjestu pronalaska vozila uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci soabraćajne i mašinske struke. Lice R.L. je ispitano u svojstvu osumnjičenog za počinjena krivična djela iz člana 336. stav 3. (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja), a u vezi sa članom 332. stav 1. (Ugrožavanje javnog saobraćaja) i iz člana 337. stav 2. (Neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi) KZ F BiH. Nakon završene kriminalističke obrade, isti je uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Veliki doprinos na pronalsku osumnjičenog policijskim službenicima Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pružili su pripadnici Obavještajno-sigurnosne agencije i Granične policije Bosne i Hercegovine.