Reakcija na tekst objavljen na web-portalu "The Bosnia Times"

Dana 23.08.2022.godine oko 15.35 sati od strane dežurnog u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH obaviještena je Policijska stanica Novi grad, da se u ulici Safeta Hadžića, područje općine Novi grad Sarajevo, dogodila saobraćajna nezgoda, u kojoj su učestvovala dva vozila.

Na mjesto događaja je odmah upućena patrola policije navedene PS, koji su potvrdili navode prijave, utvrdili da su učesnici nezgode dva putnička vozila, od kojih jedno vlasništvo gore navedene Direkcije, kojim je upravljao M. Š., a vlasnik drugog vozila je S.T. iz Istočnog Sarajeva, koji je istim i upravljao.

U momentu saobraćajne nezgode, u vozilu Direkcije nalazila se tužiteljica Tužilaštva Bosne i Hercegovine, D. K., koja se žalila na povrede, te je na mjesto događaja pozvana ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, koji su istoj pružili prvu pomoć i prevezli do KCUS, gdje su pomenutoj konstatovane lakše tjelesne povrede.
Imajući u vidu da se radilo o saobraćajnoj nezgodi sa manjom materijalnom štetom i da je povrijeđena putnica iz vozila zadobila lakše tjelesne povrede, policijski službenici mjesno nadležne PS izvršili su uviđaj saobraćajne nezgode s obilježjem prekršaja, o čemu su sačinili zapisnik, te su vozači alkotestirani kojom prilikom nije utvrđeno prisustvo alkohola.
Vozaču S.T. je izdat prekršajni nalog iz razloga što je utvrđeno da je isti odgovoran za ovu saobraćajnu nezgodu jer nije držao potrebno odstojanje dok se kretao iza drugog vozila.
U vezi sa navedenim, ističemo da su netačni i neistiniti navodi internet portala "The Bosnia Times" o fizičkom napadu na tužiteljicu Tužilaštva Bosne i Hercegovine i navodnom "zataškavanju" istog od strane policije, objavljeni 29.08.2022. godine.