Realizovana akcija kodnog naziva "Insider"

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljajući aktivnosti na dokumentovanju krivičnih djela u okviru akcija „Rez“, „Nevera“ i „Bumerang“, pod direktnim nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, proveli su akciju kodnog naziva „Insider“, kojom prilikom su lišili slobode A.P. (1979), policijskog službenika Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a KS, zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 237. i 232. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine („Povreda tajnosti postupka“ i „Pomoć počiniocu poslije učinjenog krivičnog djela“) i člana 384. Krivičnog zakona Federacije BiH („Pronevjera u službi“).

Po naredbi Suda BiH izvršen je pretres stana, kancelarije i službenog vozila koje je isti koristio, kojom prilikom su pronađeni određeni dokazi u vezi počinjenih krivičnih djela. Nakon lišenja slobode isti je smješten u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, te će nakon kriminalističke obrade biti predat u daljnju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Ove aktivnosti Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, u saradnji sa Tužilaštvom BiH, još jednom potvrđuju opredijeljenost i istrajnost ove policijske agencije u beskompromisnoj borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, bez obzira o kome se radi.