Saopštenje Nezavisnog odbora Skupštine Kantona Sarajevo

Prenosimo u cijelosti saopštenje Nezavisnog odbora Skupštine Kantona Sarajevo objavljeno 20.03.2018. godine na web portalu Vlade Kantona Sarajevo:

"Nezavisni odbor Skupštine Kantona Sarajevo na sjednici održanoj 15.03.2018. godine razmatrao je Informaciju policijskog komesara koja se odnosi na poduzete mjere i radnje od strane Uprave policije u vezi sa protestima demobilisanih boraca na području Kantona Sarajevo, u periodu od 28.02.do 01.03.2018.godine, te planske aktivnosti Uprave policije za slučaj eventualnih ponovnih blokada saobraćajnica.

"Nezavisni odbor daje punu podršku policijskom komesaru MUP-a Kantona Sarajevo i Upravi policije u opredjeljenju da će ubuduće sankcionisati, spriječiti i onemogućiti eventualne blokade saobraćajnica u Kantonu Sarajevo, u skladu sa zakonom.

Ne ulazeći u opravdanost ili neopravdanost zahtjeva određenih populacija, Nezavisni odbor Skupštine KS smatra da je apsolutno nedopustivo da se na ovakav nezakonit način ograničavaju ustavna prava svih ostalih građana Kantona Sarajevo.

Također smatra da policijski komesar i Uprava policije MUP-a KS trebaju u svim situacijama postupati isključivo u skladu sa zakonom i procjenama policijske struke", navodi se u saopštenju Nezavisnog odbora."