U ZZHMP Kantona Sarajevo uručene zahvalnice policijskim službenicima Uprave policije MUP-a KS

Danas je u centralnom objektu JU Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, direktor te ustanove Mr.sci.med. dr. Adem Zalihić, uručio zahvalnice komandiru PS Centar Sarajevo Bakija Vahidu i policijskim službenicima Kurtić Mirzi i Perišić Bojanu. Priznanja su uručena u znak zahvalnosti pripadnicima PS Centar, na ostvarenoj saradnji  u prethodnom periodu koju je prije svega obilježio visok stepen profesionalizma i požrtvovanosti u situacijama kada je povrijeđenim ili bolesnim građanima neophodno ukazati stručnu medicinsku pomoć, uz istovremeno pružanje zaštite članovima medicinskih ekipa.

Također, najavljena je i planirana realizacija zajedničkog projekta edukacije policijskih službenika u pružanju prve medicinske pomoći povrijeđenim u saobraćajnim nezgodama, što će također značajno doprinijeti poboljšanju efikasnosti zajedničkog djelovanja u konkretnim situacijama.

Zajednička konstatacija, ali i poruka sa današnje prigodne svečanosti bila bi da će uposlenici obje institucije i dalje nastaviti  izvršavati sve svoje obaveze i zadatke, uz stalno nastojanje da, svako u okviru svojih stručnih i zakonskih obaveza i ovlaštenja, uvijek bude na usluzi građanima i ukaže svaku vrstu pomoći svima kojima pomoć u datom trenutku bude potrebna.