Upotreba vatrenog oružja

Dana 22.05.2018.godine u 00,05 sati, na parking prostoru u ulici Šefika Dorića, općina Novi Grad Sarajevo, došlo je do upotrebe vatrenog oružja od strane tri NN lica prema policijskim službenicima Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Prilikom sprečavanja izvršenja krivičnog djela teške krađe putničkog motornog vozila marke “Škoda Oktavia”, tri maskirana NN lica su ispalila više hitaca iz vatrenog oružja u pravcu policijskih službenika. U namjeri da zaštite sebe od neposredne prijetnje smrću, policijski službenici su uzvratili vatrom, nakon čega su se NN lica udaljila u pravcu Istočnog Sarajeva. Prilikom udaljavanja sa lica mjesta putničkim motornim vozilom marke “Audi”, nepoznatih reg oznaka, NN lica su pomenutim vozilom udarila policijskog službenika, nanijevši mu teške tjelesne povrede. Tom prilikom su povrijeđena dva policijska službenika. Istim je ljekarska pomoć ukazana u Općoj bolnici Prim. dr. Abdulah Nakaš u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane teške tjelesne povrede. Jedan policijski službenik je zadržan na daljem liječenju, dok je drugi otpušen na kućno liječenje.Uviđaj na licu mjesta  su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Nastavlja se rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca u saradnji sa drugim policijskim agencijama.