Zahvalnica dekana Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu

Povodom uspješno organiziranog obezbjeđenja javnog dočeka Nove godine u Sarajevu i vjerskih praznika,  dekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije prof. dr. Nedžad Korajlić, uputio je policijskom komesaru Haliloviću zahvalnicu, čiji sadržaj prenosimo u cijelosti:

„Uvaženi gospodine Halilović,

 U ime kolektiva Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu i u svoje lično ime, želim da Vam se zahvalim i ujedno čestitam na profesionalnom, stručnom obezbjeđenju dočeka Nove godine u Sarajevu i vjerskih praznika.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i njegovi policijski službenici su poduzimanjem svih operativno-taktičkih mjera sigurnosti, a koje podrazumijevaju fizičku, kontradiverzionu i saobraćajnu zaštitu, pokazali svoju stručnost i profesionalizam i obezbijedili da doček Nove godine i vjerski praznici proteknu bez incidenta, bez obzira na prisustvo velikog broja građana, kako iz zemlje, tako i iz inostranstva, koji su nesmetano mogli uživati u novogodišnjem programu. „