Zahvalnica direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH

Povodom uspješno realizirane sigurnosne akcije osiguranja posjete predsjednika Republike Turske, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine Mirsad Vilić, uputio je policijskom komesaru Haliloviću zahvalnicu, čiji sadržaj prenosimo u cijelosti:

„Poštovani,

Koristim priliku da Vam i Vašim saradnicima, u ime Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH i u svoje lično ime, uputim iskrene pozdrave i istovremeno zahvalim za profesionalnu podršku koju su Vaši policijski službenici i uposlenici, pružili prlikom provođenja složene i sa profesionalnog aspekta, zahtjevne sigurnosne akcije, u povodu jedne od značajnijih posjeta stranih delegacija u Bosnu i Hercegovinu, predsjednika Republike Turske, NJ.E. Tayyipa Erdogana sa delegacijom, dana 20. maja  2018. godine, u organizaciji Protokola Predsjedništva BiH.

Vaši predstavnici u Štabu akcije, kao i svo angažovano osoblje, još jednom su pokazali da su stručno osposobljeni da provode mjere i radnje iz svoje nadležnosti,  uskladu sa profesionalnim standardima, čime su na najbolji mogući način prezentirali zajednički rad policijskih agencija i drugih institucija u Bosni i Hercegovini. „