Zapaženo učešće na takmičenju "SWATROUND-UP International 2022"

SWAT-tim Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nedavno se vratio s međunarodnog takmičenja specijalnih policijskih timova koje se tradicionalno, svake godine, održava u Orlandu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Takmičenje pod nazivom „SWATROUND-UP International 2022.“ predstavlja jednosedmičnu smotru najboljih specijalnih policijskih timova iz cijelog svijeta, zamišljen i realizovan kao kombinacija takmičenja i obuke koju provode međunarodno priznati instruktori koji uključuju više različitih kurseva za SWAT i ERT. Bez dvojbe, niti na jednom drugom takmičenju i okupljanju ove vrste se ne može naći takav skup istaknutih stručnjaka iz ove oblasti.

 Ovo višednevno, veoma zahtjevno takmičenje se odvija na posebno osmišljenom poligonu i testira sposobnosti učesnika kroz različite vježbe koje uključuju precizno gađanje, simulaciju različitih kriznih situacija i njihovo rješavanje uz trenutno donošenje potrebnih odluka o načinu postupanja, te kombinaciju različitih vježbi snage i izdržljivosti.

U konkurenciji 51 ekipe, tim Uprave policije je u konkurenciji internacionalnih timova osvojio treće mjesto i na taj način pokazao zavidan stepen ukupne pripremljenosti i spremnosti za rad i intervencije u najtežim uvjetima.

 

PrilogVeličina
File video - vježba na poligonu7.71 MB