Završen 7. Dječiji sajam u Sarajevu

Ovogodišnji, sedmi po redu, „Dječiji sajam“ održan je proteklog vikenda u sportskoj dvorani „Mirza Delibašić“ u Sarajevu, pod sloganom „Trči, vježbaj, budi jak“. Manifestacija koja je, nakon dvogodišnje pauze uzrokovane pandemijom COVID-a, ponovo okupila veliki broj djece, njihovih roditelja i vaspitača, te predstavnike velikog broja udruženja i organizacija, koje kroz različite vidove zabave prije svega imaju za cilj da djeci osiguraju što bolju zabavu i priliku za međusobno upoznavanje. Fokus prezentiranih sadržaja je, u skladu sa sloganom priredbe, stavljen na važnost kretanja, fizičke aktivnosti i sporta cijele porodice, a naročito djece od najranije dobi.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo je, kao društveno odgovorna institucija, od samog početka prepoznala značaj ovakve manifestacije i postojanje šireg društvenog interesa za njenim održavanjem, a zbog karaktera projekta usmjerenog na socijalizaciju i edukaciju djece, te promociju porodičnih i društveno korisnih vrijednosti.

 Na vrlo lijepo uređenom štandu posjetiocima su policijski službenici, koji inače rade sa lokalnom zajednicom, predstavili zanimanje “policajca”, uz asistenciju kolega iz Sektora za policijsku podršku i Jedinice za saobraćaj, uz prezentaciju osnovnih dijelova opreme koju policajci koriste prilikom obavljanja svakodnevnih dužnosti. Zatim, posjetiocima je omogućeno detaljno razgledanje službenog policijskog vozila, motocikla i opreme koju koriste pripadnici specijalnih jedinica Uprave policije,  što je izazvalo poseban interes i pažnju najmlađih posjetitelja. Prezentacija je bila veoma dobro posjećena, a djeci su dijeljeni prigodni materijali edukativnog sadržaja, bojanke, flajeri i sl., a odnose se na poštivanje saobraćajnih propisa, saobraćajne znakove, sprečavanja nasilja nad djecom i  nedozvoljenog držanja i nošenja oružja . I ovogodišnji sajam je u potpunosti opravdao očekivanja svojih mnogobrojnih poklonika, a pripadnici Uprave policije MUP-a KS su, kao i inače, svojim angažovanjem dali puni doprinos uspješnom održavanju ove značajne priredbe.

 

 

PrilogVeličina
File Dječiji sajam - UP MUP KS87.72 MB