Povrijeđene dvije osobe

Dana 02.04.2018.godine u 11,15 sati, obaviješena je II PU da je u ulici Terezije, općina Centar Sarajevo, u prostorijama JP "Ceste Federacije Bosne i Hercegovine", od strane NN lica došlo do povređivanja i napada na dvije osobe. Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici su konstatovali da je fizički napadnut i povrijeđen T.D., rođen 1954.godine, nastanjen u Sarajevu, a ljekarska pomoć mu je ukazana u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane teške tjelesne povrede. Isti je prevežen je na Kliniku za maksilofacijalnu hirurgiju KCU u Sarajevu, gdje je zadržan na daljem liječenju. Također, prilikom navedenog događaja, ubodom oštrim predmetom je provrijeđen i S.E., rođen 1980.godine, nastanjen u Sarajevu, a ljekarska pomoć mu je ukazana u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš",   gdje je zadržan na opservaciji.

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja, kao i pronalasku izvršioca čiji identitet je poznat policijskim službenicima.

Prema operativnim saznanjima kojima raspolažemo, poslovanje JP "Ceste F BiH", ne  može se dovesti u vezu sa pomenutim događajem.

02.04.2018