Identifikovan izvršilac prekršaja

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo je dana 08.08.2022.godine zaprimila video snimak činjenja prekršaja, a koji su objavili pojedini mediji, na kojem je vidljivo da NN vozač upravlja motornim vozilom marke “VW” model Caravelle, sive boje, reg. oznaka J21-O-375 i kreće se ulicom Franca Lehara u pravcu ulice Zmaja od Bosne i nastavlja se kretati vozilom u suprotnom - nedozvoljenom smjeru, te skreće preko tramvajskih šina i zelene površine u pravcu ulice Zmaja od Bosne, nakon čega se vozilom uključuje u navedenu ulicu i nastavlja kretanje u smjeru M. Dvora, općina Centar Sarajevo.

Poduzimajući potrebne mjere i radnje, policijski službenici Jedinice za saobraćaj su došli do saznanja da je u vrijeme činjenja prekršaja, dana 06.08.2022.godine oko 12,30 sati, predmetnim vozilom upravljao vozač S.K., rođen 1983.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Dana 09.08.2022.godine, na okolnosti činjenja prekršaja iz člana 40. stav 3. i 38. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini, vozač S.K. je saslušan u svojstvu osumnjičenog, koji je u potpunosti priznao činjenje navedenog prekršaja.

O prednjem je obaviješten dežurni sudija Općinskog suda u Sarajevu - Prekršajno odjeljenje i zatražena je usmena saglasnost za privremeno oduzimanje motornog vozila, koji nije dao saglasnost za oduzimanje istog. Licu S.K. je izdat prekršajni nalog, po kojem je isti prihvatio odgovornost, a u skladu sa članom 222. ZOOBS-a na putevima u BiH, privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola jer isti ima tri izrečene, a nerealizovane zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom.

Također, dana 08.08.2022.godine u 18,20 sati, obaviještena je PU Ilidža da se vozilo kombi, reg. oznaka J21-O-375, kojim upravlja NN muška osoba kreće trotoarom ulice Džemala Bijedića, općina Ilidža. Tom prilikom je vozač izašao iz vozila i fizički napao dvoje građana. Izvršenim provjerama utvrđeno je da se radi o gore navedenom vozaču S.K. iz Sarajeva i od pomenutog je uzeta pismena izjava u svojstvu osumnjičene osobe po prekršajnom osnovu. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti navedenih događaja.