Ministar Jusko posjetio Tim volontera Sarajevo

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismir Jusko posjetio je operativni centar Tima volontera Sarajevo. Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo na čelu s ministrom Juskom pruža konstantu podršku Timu volontera, a što je dogovoreno na prvom zajedničkom sastanku održanom u mjesecu martu.

Tokom posjete ministar Jusko je s volonterima razgovarao o aktivnostima koje Tim provodi, a koje se odnose na pomaganje svim građanima kojima je pomoć potrebna u vidu dostave lijekova, namirnica, terapija ili pomoć u bilo kojem drugom vidu koji bi iziskivao njihov izlazak iz kuće. Zbog toga su mobilne ekipe i timovi raspoređeni na cijelom području Kantona Sarajevo.

„Ovi mladi ljudi imaju veliku želju i volju da u ovim teškim vremenima daju svoj doprinos i pomognu građanima. S obzirom na veliki broj poziva koje im građani upućuju, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova KS i ja lično ćemo i ubuduće pružati podršku svim mobilnim ekipama i timovima na terenu kako bi njihov rad bio što efikasniji“, kazao je ministar Jusko.

„Veoma uspješna saradnja sa sarajevskom policijom uveliko olakšava rad naših timova“, naglasio je ovom prilikom koordinator Tima volontera Kenan Musić.