Obavijest o održavanju javnog skupa "BH povorka ponosa 2022"

Obzirom da je dana 25.06.2022. godine planirano održavanje javnog skupa u pokretu,  “BH povorka ponosa 2022”, te da su za održavanje pomenutog skupa prikupljene saglasnosti nadležnih organa, uključujući i rješenje Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo u pogledu izmjene režima saobraćaja u užem gradskom području Sarajeva, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je poduzela neophodne mjere i radnje iz svoje nadležnosti na realizaciji planiranih aktivnosti, u smislu osiguranja pomenutog javnog skupa i regulisanja saobraćaja, koji će biti u potpunosti ili djelimično obustavljen u vremenu od 12.00 do 21.00 sati, u ulicama, odnosno lokalitetima shodno rješenju nadležnog ministarstva.

Za potrebe osiguranja navedenog skupa angažovan je dovoljan broj policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i partnerskih agencija.

S tim u vezi, ovom prilikom molimo građane i posjetioce Kantona Sarajevo za razumijevanje, uz preporuku da svoje aktivnosti prilagode odobrenim izmjenama u režimu odvijanja saobraćaja.

Također, koristimo priliku da skrenemo pažnju na obavezu poštivanja zakonitih uputa koje građani i posjetioci eventualno dobiju od strane policijskih službenika.