Obilježena 21. godišnjica pogibije policijskog službenika Elvedina Madeška

Delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo predvođena policijskim komesarom Nusretom Selimovićem i sekretarom Nefisom Dobrača-Mahmutagić te delegacijom Sindikata policije KS uz prisustvo članova porodice i mnogobrojnih kolega, danas je učenjem Fatihe i polaganjem vijenaca na mezarju „Kovači“- Hrasnica odala počast i obilježila 21. godišnjicu pogibije policijskog službenika Elvedina Madeška.

-Naš kolega Elvedin Madeško je u toku svoje službe ličnim primjerom na najbolji način u svakoj situaciji pokazao šta znači časno, profesionalno i predano obavljati policijski posao. U isto vrijeme je pokazao koliko je to težak, rizičan i opasan posao. Dao je svoj život štiteći građane Kantona Sarajevo, njihovu imovinu, kao i njihove živote. Naša dužnost je da čuvamo sjećanje na njega i da ga nikada ne zaboravimo, kazao je Selimović.

Madeško je zadobio teške tjelesne povrede u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila prilikom službene intervencije 14. avgusta 1998. godine u ulici Patriotske lige, a dan kasnije je preminuo.