Obilježena 22. godišnjica pogibije policijskog službenika Mahmuta Trake

Delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, predvođena ministrom Admirom Katicom i načelnikom Sektora uniformisane policije Džaferom Hrvatom, polaganjem cvijeća obilježila je 22. godišnjicu pogibije policijskog službenika Mahmuta Trake.

Cvijeće je položeno na mezarju „Obad“, ulica Drinska bb, uz prisustvo predstavnika Sindikata policije, članova porodice tragično stradalog policijskog službenika, kao i njegovih kolega i sugrađana.

-Nikada nećemo zaboraviti naše kolege koji su život dali dok su obavljali službene dužnosti štiteći red i zakon“, kazao je Katica s pijetetom se prisjetivši svih ubijenih policijskih službenika, među kojima su i Adis Šehović, Davor Vujinović i Muhidin Pivodić.

Trako je teško ranjen prilikom intervencije 23. februara 1998. godine u naselju Buća Potok, općina Novi Grad Sarajevo, a preminuo je dan kasnije.

Sadik Ećo, predsjednik Sindikata policije Kantona Sarajevo, je kazao da je ovo još jedna tužna godišnjica, istaknuvši da policijski službenici koji su dali svoje živote čuvajući našu sigurnost nikada neće biti zaboravljeni, kao ni njihove porodice.