Otvorena ispostava Prve policijske uprave na Trebeviću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo od danas će biti stalno prisutni na Trebeviću, a nakon što je u objektu dolazne stranice Trebevićke žičare “Ramo Biber” otvorena ispostava Prve policijske uprave.

Svečanu vrpcu presjekli su gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismir Jusko i načelnik Prve policijske uprave Safet Šabović.

Grad Sarajevo  je osigurao i u potpunosti opremio prostor u koji je smještena ispostava. Gradonačelnik Skaka naglasio da se radi o izuzetno značajnom događaju, imajući u vidu da je Žičara od svog otvorenja prevezla više od 1,2 miliona putnika i predstavlja jednu od najposjećenijih turističkih atrakcija i objekata u gradu uopće.

- Izgradnjom nove žičare, uređenjem ovog cijelog područja, ukoro i izgradnjom novog Vidikovca, ovaj dio Sarajeva je u potpunosti oživio. Postao je integralni dio Grada i njegov najposjećeniji park prirode. Otvaranjem policijske ispostave, osigurat ćemo redovno i stalno prisustvo naše policije, te podići sigurnost posjetilaca, građana i objekata na viši nivo. Ovo za sve nas, a posebno u Starom Gradu, ima i veliki simbolični značaj - rekao je Skaka.

Ministar Jusko je naglasio da je ovo rezultat odlične saradnje koju imaju sa Gradom i gradonačelnikom.

-        Ovdje godišnje dođe milion ljudi i postoji potreba za ovakvom ispostavom. Gdje god je policija prisutna je imperativ za sigurnost i daje osjećaj koji svaki građanin i gost u ovom gradu želi, a to je da se ima kome obratiti u slučaju da im pomoć treba - dodao je Jusko.

Načelnik  Šabović se zahvalio na realizaciji investicije naglašavajući da postoje svi uvjeti da policija radi svoj posao u interesu građana.

- Ovo je nastavak odlične saradnje sa Gradom Sarajevo. Uvijek su nam desna ruka i institucija kojoj se možemo obratiti za pomoć kada su u pitanju materijalno-tehnička sredstva - rekao je Šabović.