Policijski službenici građanima dijelili zaštitne maske

Pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su prvog dana vikenda, a tokom vršenja nadzora nad poštivanjem mjera, građanima podijelili veći broj zaštitnih maski u cilju prevencije širenja koronavirusa. Maske su dobili građani koji tokom šetnje gradom nisu imali na sebi tu vrstu zaštite. Inicijativa je potekla od ministra Ismira Juske, nakon čega su ministar i policijski komesar donijeli zajedničku odluku o ovoj akciji.

-Cilj ove akcije je da građani i policija ojačaju međusobnu saradnju i povjerenje i da pokažemo da represija nije jedini način na koji komuniciramo s građanima, rekao je ministar Jusko.

Nakon ukidanja i ublažavanja mjera, građani su u nešto većem broju nego inače odlučili vikend i lijepo vrijeme iskoristiti za šetnju gradom. Stoga još jednom apelujemo na obavezno poštivanje svih epidemioloških mjera koje se prije svega odnose na zaštitu maskama i rukavicama, držanje socijalne distance i održavanje higijene ruku. To je neophodno radi zaštite vlastitog zdavlja, kao i zdravlja drugih ljudi.