Posjeta mališana Sektoru za policijsku podršku

Danas su djeca predškolskog uzrasta „Richmond Park Schools” Sarajevo posjetila Sektor za policijsku podršku, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.
Policijski službenici su, kroz druženje, mališanima na adekvatan način približili kako izgleda posao policajca, a posebno specijalca.
Njih 50-ak, u pratnji učiteljica, oduševljeno je razgledalo opremu koja se koristi prilikom obavljanja poslova, te su obišli poligon za trening, isprobavali rekvizite za vježbanje, a predstavljena su im i službena policijska vozila sa rotacijama.

Također, mališani su imali priliku upoznati kolege koji rade sa službenim psima, te posmatrati jednu od vježbi. Svi prezentirani sadržaji bili su prilagođeni djeci predškolskog uzrasta, koja su zainteresirano pratila šta rade policajci, te su se i sami okušali u borilačkim vještinama.
Uprava policije će nastaviti ovakav vid saradnje sa obrazovnim ustanovama u Kantonu Sarajevo s ciljem educiranja djece, te doprinijeti spoznaji o važnosti i težini  obavljanja policijskih poslova.