Pronalazak i oduzimanje pirotehničkih sredstava na području Prve i Četvrte PU

Nastavljajući aktivnosti u skladu sa Planom pojačanih mjera i radnji s ciljem održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira, a s posebnim akcentom na nabavljanje, prodaju i upotrebu pirotehničkih sredstava, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su na više lokacija pronašli i oduzeli veću količinu petardi i drugih pirotehničkih sredstava.

Tako su dana 27.12.2021.godine policijski službenici Četvrte PU u ul. Safeta Zajke, područje općine Novi Grad Sarajevo, zatekli lice N.K. iz Sarajeva da na improvizovanom štandu prodaje pirotehnička sredstva. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta od pomenutog lica oduzeli 5080 komada petardi u različitim veličinama i pakovanjima.

Također, dana 29.12.2021.godine u ul. Ferhadija, područje općine Stari Grad Sarajevo, policijski službenici Prve PU su na štandu namijenjenom za prodaju novogodišnjih ukrasa, na kojem je zatečeno lice M.I. iz Sarajeva, pronašli i oduzeli 2515 komada petardi i drugih pirotehničkih sredstava.

Protiv lica kod kojih su pronađena navedena pirotehnička sredstva bit će poduzete zakonom predviđene mjere i radnje, a policijski službenici će i u narednom periodu nastaviti ovakav vid aktivnosti.