Pronalazak otuđenog motornog vozila, opojne droge i oružja

Nastavljajući rad na rasvjetljavanju krivičnog djela iz člana 371 KZ FBIH (Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih sredstava) zbog kojeg je lice A. M.  dana 08.09.2019. godine lišeno slobode,  policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, i to Odjeljenja za imovinske delikte, Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga i Odjeljenja kriminalističke policije Centar,su došli do operativnih saznanja o kriminogenim aktivnostima navedenog lica i njegovih saučesnika, te su dana 11.09.2019. godine, na osnovu  prethodno pribavljene Naredbe Općinskog suda u Sarajevu,

izvršili pretres garaže koja se nalazi u ulici Nusreta Fazlibegovića, područje općine Centar Sarajevo, a za koju su došli do informacije da je koristi lice H. K.

Prilikom pretresa pronađeno je jedno putničko motorno vozilo marke "BMW" bez registarskih oznaka, jedan signalni pištolj sa punjačem i 10 (deset) PVC vreća sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu (ukupne težine oko 10 kg).Izvršenim provjerama utvrđeno je da je navedeno vozilo otuđeno u Orašju dana 12.01.2019. godine i da je za istim raspisana potraga.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju dalji rad na potpunom rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela i pronalasku lica koje se dovodi u vezu sa istim.