Provedena racija u ugostiteljskom objektu

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su tokom protekle noći provodili planske aktivnosti u cilju unapređenja i poboljšanja stanja sigurnosti.

U periodu od 23:00 do 02:00 sata izvršena je racija u ugostiteljskom objektu "Hotel Heco Plus" s pratećim objektima, u ulici Džemala Bijedića bb, općina Ilidža. Tom prilikom je u objektu zatečeno i legitimisano 325 osoba.

Pored poslova i zadataka policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, učešće u ovoj aktivnosti su uzeli i inspektori Porezne uprave FBiH i Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo, koji su zbog zatečenih nepravilnosti preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti, izričući novčane i druge sankcije.

Prilikom izvođenja ove taktičko-policijske akcije nisu pronađena lica za kojima je raspisana potraga, kao ni narkotička sredstva, oružje i minsko-eksplozivna sredstva, kao ni drugi predmeti čije držanje i nošenje je protivno zakonu.

Shodno planskim aktivnostima Uprave policije MUP-a KS, policijski službenici će nastaviti s provođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti s ciljem prevencije vršenja krivičnih djela i prekršaja.