Sastanak ministra i predsjednice Udruženja “Baby Steps”: Obaveza roditelja, a i MUP-a KS je da zaštite svako dijete od bilo kakvih negativnih posljedica

Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, sastao se danas s Amilom Tatarević, predsjednicom Udruženja “Baby Steps”, a tema sastanka je bila saradnja na projektima edukacije roditelja o pravilnom instaliranju autosjedalica kako bi se preventivno djelovalo i smanjio broj djece koja smrtno stradaju ili budu teško povrijeđena u saobraćajnim nesrećama.

Tatarević je ministru prezentirala rad Udruženja i ciljeve za koje se zalažu te koje sve opasnosti vrebaju ako dijete nije ispravno vezano ili je u sjedalici koja nije primjerena njegovom uzrastu, težini, visini i drugim kriterijima.

Ministar je kazao da je obaveza i roditelja, a i MUP-a KS da zaštite svako dijete od bilo kakvih negativnih posljedica u svim situacijama, a jedna od njih je i vožnja.

- Većina roditelja kada sjedne u auto i ne razmišlja o mogućnosti saobraćajne nesreće. Ipak, svi moramo imati na umu da koliko god da smo dobri i pažljivi vozači, ne možemo predvidjeti tuđe greške, kazao je Katica, te dodao da Udruženje “Baby Steps” ima njegovu punu podršku u realiziranju planiranih aktivnosti.

Katica i Tatarević su potom utvrdili konkretne korake i aktivnosti u cilju realizacije buduće saradnje.