Zahvalnica U.G. "Diplomatski zimski bazar"

Povodom pomoći pružene tokom  priprema i održavanja  “Diplomatskog zimskog bazara 2017.”, Organizacioni komitet   U.G. Diplomatski zimski bazar , uputio je ministru MUP-a Kantona Sarajevo Mulabdiću zahvalnicu, čiji sadržaj u cijelosti prenosimo:

“Poštovani ministre Mulabdić,

Zahvaljujemo Vama i cijelom policijskom sistemu Kantona Sarajevo za podršku i zaštitu koju ste pružili na Diplomatskom zimskom bazaru 2017.! Naš Odbor je radio mjesecima kako bi organizovao i okupio Bazar, a sigurnost je jedna od najvećih briga.

Bilo je jako ohrabrujuće znati da je sigurnost naših posjetilaca bila glavni prioritet za policiju i zahvaljujući izvanrednom planiranju i radu policije, dan je protekao glatko i bez incidenta i svi smo veoma zahvalni na tome!

Oduševljena sam što mogu reći da je ovogodišnji Bazar oborio sve rekorde i da će dječije dobrotvorne organizacije dobiti 185.000 KM sljedeće godine za djecu iz cijele BiH.

Policija je zaista marljivo radila kako bi osigurala da ne dođe do negativnih događanja i naši posjetioci su proveli fantastičan i bezbrižan dan na Bazaru. Mnogi učesnici i posjetioci Bazara su komentarisali kako su se osjećali jako sigurno, a sve to zahvaljujući vašem poslu i u velikoj mjeri zbog izvanrednih napora Džafera Hrvata, načelnika Sektora uniformisane policije, kao i Viktora Ćatića, inspektora u istom sektoru. Njihova spremnost da nam pomognu u koordiniranju velikog broja zaniteresovanih strana (prvenstveno sigurnosnog osoblja iz 33 ambasade koje u ovome učestvuju) je bila od presudne važnosti u osiguravanju sigurnog, kao i mirnog okruženja. Atmosfera u dvorani je bila ispunjena veseljem jer su se svi pridružili ovom važnom i prekrasnom događaju da pomognu djeci u potrebi. Uistinu je nevjerojatno koliko toga se može postići zajedničkim radom i sve je još impresivnije s obzirom na činjenicu da  su vanjski uslovi bili poput mećave.

Zato još jednom  zahvaljujemo Vama i vašem policijskom timu od svih nas iz Organizacionog odbora Diplomatskog zimskog bazara 2017. što ste  pružili zaštitu našim posjetiocima, ambasadama i dobavljačima i omogućili im da se zabave i uživaju na Bazaru koji je imao nevjerovanto uspješan ishod. Što je još važnije, zahvaljujemo vam u ime sve djece u potrebi širom Bosne i Hercegovine čiji životi će se promijeniti nabolje zahvaljujući vašem učešću i saradnji na ovogodišnjem Bazaru!

 

Lijep pozdrav,

 

Sandra Horowitz, supruga zamjenika šefa misije, Američka ambasada

U ime Organizacionog komiteta Diplomatskog zimskog bazara 2017.“