Rasvijetljena krivična djela teških krađa

Dana 26.12.2022.godine u 17.30 sati policijski službenici Odjeljenja za imovinske delikte Uprave policije MUP-a KS su, zbog postojanja osnova sumnje da su u prethodnom periodu počinili krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (teška krađa), na štetu B.P. „Nestro-petrol“ i „Sport vision“,  lišili slobode lica: E.K. rođen 1984.godine i A.V. rođen 1991.godine, obojica iz Sarajeva.

Radeći na rasvjetljavanju navedenih krivičnih djela policijski službenici su došli do operativnih saznanja da se u vezu sa njihovim izvršenjem mogu dovesti lica E.K., A.V. i H.Z. svi iz Sarajeva.

Nastavljajući rad policijski službenici su na osnovu Naredbe za pretres Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo izvršili pretres objekata i vozila koje koriste osumnjičena lica, te tom prilikom pronašli i oduzeli jedan pištolj marke „CZ“, cal. 7,65 mm sa pripadajućim okvirom i sedam komada metaka istog kalibra, veća količina ciagreta različitih marki, veća količina električnih cigareta, drugi predmeti i alat koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem pomenutih krivičnih djela.

Lica lišena slobode E.K. i A.V. predata su u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, dok je za H.Z. raspisana operativna potraga.

Policijski službenici pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nastavljaju rad na dokumentovanju kriminogenih aktivnosti navedenih lica.

 

27.12.2022