Skip to main content
Please wait...

32-godišnjak uhapšen zbog više razbojništava

27, Oct 2023
policijsko vozilo ilustracija

Dana 26.10.2023. godine u 13,00 sati u ulici Mula Mustafe Bašeskije, općina Stari Grad Sarajevo, od strane NN lica, uz prijetnju nožem, izvršeno je krivično djelo razbojništva u apoteku „B Pharm“, kojom prilikom je otuđen novac. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Operativnim radom na terenu, policijski službenici PU Stari Grad su u 15,40 sati u ulici Piruša, općina Stari Grad Sarajevo, pronašli i lišili slobode K.J., rođen 1991. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Razbojništvo /član 289. stav 2. KZ FBiH/.

U toku kriminalističke obrade, policijski službenici su došli do saznanja da je osumnjičeni, uz prijetnju nožem, 20.10.2023. godine u 01,40 sati u ulici Safvet-bega Bašagića, općina Stari Grad Sarajevo izvršio krivično djelo razbojništva nad uposlenicom TR „Ali“ d.o.o., a u 03,35 sati u ulici Zelenih beretki, općina Stari Grad nad uposlenikom  bara „Vanni“.

Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres kuće i pratećih prostorija koje osumnjičeni koristi i tom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti za koje postoje osnovi sumnje da potiču iz krivičnih djela.

Nakon završene kriminalističke obrade, 33-godišnjak je uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima predat u daljnju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.