Izdvojene vijesti i obavještenja

19.02.2019
18.02.2019
18.02.2019
18.02.2019
18.02.2019
18.02.2019
18.02.2019
13.02.2019
13.02.2019
11.02.2019
08.02.2019
08.02.2019
05.02.2019
05.02.2019
31.01.2019

Dnevni izvještaji

19.02.2019

Dana 18.02.2019.godine u 21,30 sati u ulici Put života, općina Novo Sarajevo, policijski službenici III PU lišili su slobode M.O., rođen 1984.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 183. KZ F BiH (Ugrožavanje sigurnosti). Isti je navedenog dana oko 21,05 sati u navedenoj ulici , uputio ozbiljne prijetnje N.M. iz Sarajeva. Lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju pomenutog krivičnog djela.

 

Dana 18.02.2019.godine u 15,00 sati, policijski službenici IV PU lišili slobode lice S.H., rođen 1979.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je u ranijem periodu počinio krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (Razbojništvo). O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici IV PU nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licima.

 

Dana 17.02.2019.godine u 21,10 sati, od strane građana, obaviještena je II PU da je u ulici Branilaca Šipa, općina Centar Sarajevo, od strane NN lica izvršeno krivično djelo teške krađe u podrumske prostorije stambene grade. Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, dana 18.02.2019.godine, policijski službenici su pronašli i lišili slobode lice E.J., rođen 1982.godine u Zvorniku, nastanjen u Kalesiji, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (Teška krađa). Prilikom pregleda kod istog su pronađeni i oduzeti predmeti koji potiču iz izvršenja pomenutog krivičnog djela. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Protiv istog će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Dana 18.02.2019.godine u 14,00 sati, policijski službenici IV PU lišili su slobode lice M.Č., rođen 1968.godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 359. KZ F BiH (Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti). Isti je navedenog dana u ulici Bulevar Meše Selimovića, općine Novi Grad Sarajevo, prilikom intervencije, namjerno vozilom nagazio na nogu policijskom službeniku. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

 

Dana 18.01.2019.godine u 14,25 sati, obaviještena je III PU da je u ulici Grbavička, općina Novo Sarajevo, od strane NN lica, izvršeno krivično djelo razbojništva nad uposlenicom u prostorijama JU “Apoteke Sarajevo”. Tom prilikom maskirano NN lice je uz prijetnju pištoljem, otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koji rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

 

Dana 18.01.2019.godine u 14,20 sati, obaviještena je I PU da je u ulici Balibegovica, općina Stari Grad Sarajevo, došlo do požara na kući, vlasništvo N.M. iz Sarajeva. Na lice mjesta su izašli policijski službenici koji su potvrdili navode prijave. Požar je ugašen od strane pripadnika PVB Kantona Sarajevo. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, dok je na objektu nastupila materijalna šteta. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Dana 19.02.2019. godine, uviđaj će obaviti policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak PPZ-a. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog požara.

 

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 20 saobraćajnih nezgoda, od toga 19 sa materijalnom štetom i jedna sa nastradalim osobama kojom prilikom je jedna osoba lakše povrijeđena. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 8 vozača, 6 osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, 6 motornih vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole, 4 neregistrovana motorna vozila i 2 motorna vozila zbog tehničke neispravnosti.

 

18.02.2019

Dana 17.02.2019.godine u 05,50 sati u ulici Obala Kulina bana, općina Centar Sarajevo, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, policijski službenici II PU su kontrolisali lice N.B., rođen 1978.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Tom prilikom kod istog je pronađeno i oduzeto devet paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu speed. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga), N.B. je lišen slobode i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

 

Dana 17.02.2019.godine u 17,20 sati, policijski službenici II PU lišili slobode lice A.S., rođen 2000.godine u Palestini i mldb. A.M.Z., rođen 2004.godine u Siriji, zbog postojanja osnova sumnje da su u ranijem periodu počinili krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (Razbojništvo). O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Lica lišena slobode su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici II PU nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licima.

 

Dana 17.02.2019.godine u 00,05 sati, od strane građana, obaviještena je IV PU da je u ulici Rajlovačka cesta, općina Novi Grad Sarajevo, u toku izvršenje krivičnog djela teške krađe u kuću vlasništvo H.A. iz Sarajeva. Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici su zatekli lica A.T., rođena 1983.godine u Sarajevu i N.R., rođen 1990.godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni. Prilikom pretresa, kod N.R. je pronađen i oduzet jedan paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu speed. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 287., a u vezi sa ćlanom 28. KZ F BiH (Teška krađa u pokušaju), A.T. je lišena slobode, dok je N.R. lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 287., a u vezi sa članom 28. i člana 239. KZ F BiH (Teška krađa u pokušaju i Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga). O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a kantona Sarajevo. Lica lišena slobode su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

 

Dana 17.02.2019.godine u 05,00 sati u ulici Trg solidarnosti, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici IV PU lišili su slobode lica A.K., rođen 1979.godine u Foči, gdje je i nastanjen i E.B., rođen 1977.godine u Foči, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (teška krađa). Isti su na području općine Novi Grad Sarajevo, izvršili krivično djelo teške krađe provaljivanjem u putnička motorna vozila. Policijski službenici su u ulici Kraljice Jelene, općina Novi Grad Sarajevo, pronašli tri akumulatora, za koje postoje osnovi sumnje da potiču iz izvršenja krivičnih djela. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Lica lišena slobode su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

 

Dana 17.01.2019.godine u 20,30 sati, obaviještena je IV PU da je u ulici Luja Pastera, općina Novi Grad Sarajevo, od strane NN lica, izvršeno krivično djelo razbojništva nad radnicom u sportskoj kladionici “Williams”. Tom prilikom NN lice je uz prijetnju oštrim predmetom, otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koji rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

 

Dana 17.01.2019.godine u 04,25 sati, obaviještena je III PU da je u ulici Bulevar Meše Selimovića, općina Novo Sarajevo, došlo do požara na putničkom motornom vozilu marke “Renault” Megane, vlasništvo A.N. iz Sarajeva, koji se proširio i na putničko motorno vozilo marke “Renault” Fluence, vlasništvo Z.K. iz Sarajeva. Na lice mjesta su izašli policijski službenici koji su potvrdili navode prijave. Požar je ugašen od strane pripadnika PVB Kantona Sarajevo. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima nastupila materijalna šteta. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak PPZ-a. Policijski službenici III PU nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog požara.

 

Dana 17.01.2019.godine u 21,20 sati, obaviještena je II PU da je u ulici Patriotske lige, općina Centar Sarajevo, došlo do požara u buregdžinici “Centar”, vlasništvo S.Z. iz Sarajeva. Na lice mjesta su izašli policijski službenici koji su potvrdili navode prijave. Požar je ugašen od strane pripadnika PVB Kantona Sarajevo. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, dok je na objektu nastupila materijalna šteta. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Dana 18.02.2019.godine, uviđaj će obaviti policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak PPZ-a. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog požara.

 

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 7 saobraćajnih nezgoda i sve su sa materijalnom štetom. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 26 vozača, 5 osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, jedna osoba zbog upravljanja motornim vozilom u vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, 2 motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i 2 neregistrovana motorna vozila.