Skip to main content
Please wait...

36-godišnji muškarac lišen slobode zbog posjedovanja droge

26, Apr 2024

Dana 25.04.2024.godine u 11.15 sati policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, Sektora kriminalističke policije  Uprave policije MUP-a KS, su zbog postojanja osnova sumnje da kod sebe posjeduje opojnu drogu, izvršili pretres Dž.K. rođen 1988.godine u Sarajevu. Prilikom pretresa kod osumnjičenog su pronađeni i oduzeti: 

  • šest pvc paketića sa sadržajem NN praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin-spid,

  • četiri pakovanja  sa sadržajem suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu. 

Policijski službenici su na osnovu Naredbe Općinskog suda Sarajevo, izvršili i pretres stana i pratećih prostorija koje koristi Dž.K. na području općine Novo Sarajevo, te su tom prilikom pronađeni i oduzeti:

  • Jedna pvc kesa bruto mase oko 25 grama  i dva pvc paketića  sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, 

  • jedan pvc paketić u kojem se nalazi jedna tableta žute boje koja asocira na opojnu drogu ekstazi,

  • jedna digitalna vaga sa tragovima i ostacima koji asociraju na opojnu drogu amfetamin-spid i

  • dvije metalne drobilice sa tragovima i ostacima suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

 

Obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osumnjičeni Dž.K. je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 238. stav 1. KZ F BiH /Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga/, lišen slobode i predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.