Skip to main content
Please wait...

U ovom periodu policijski službenici zaduženi za realizaciju projekta „Rad policije u zajednici“ iz PS Stari Grad, su obavljali redovne aktivnosti na provođenju pomenutog projekta. To podrazumijeva stalne kontakte sa menadžmentima vaspitno-obrazovnih ustanova na području koje pokriva PS Stari Grad, te rad na edukaciji učenika iz oblasti koje se tiču sigurnosti u saobraćaju, sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, kao i svih drugih oblika društveno neprihvatljivog ponašanja. U tom cilju je u O.Š. „Mula Mustafa Bašeskija“, održano predavanje za učenike prvih razreda na temu „Sigurnost učenika na putu od kuće do škole“. U okviru predavanja održana je i mala radionica na kojoj su učenici vršili „regulaciju saobraćaja“ na virtualnim raskrsnicama.

Dana 19.09.2013.godine RPZ policajci su posjetili romske porodice smještene u kolektivnom smještaju u ul. Mošćanica bb, te se tom prilikom interesovali za osnovne životne uvjete u kojima borave, pitanja snabdijevanja električnom energijom i vodom, pitanje grijanja, te načinima na kojima bi ovi problemi mogli biti riješeni.

Krajem mjeseca septembra RPZ policajci PS Stari Grad su, sa ostalim kolegama iz Uprave policije koji su angažirani na realizaciji ovog projekta, učestovali na dvodnevnom seminaru održanom u Konjicu, a kojim su tretirana krivična djela počinjena iz mržnje na osnovu seksualne orijentacije i rodnog identiteta.