Skip to main content
Please wait...

Pored redovnih aktivnosti, koji se ogledaju u stalnom obilasku osnovnih i srednjih škola na području Druge PU, ostvarivanja kontakata sa menadžmentom i nastavnim osobljem tih obrazovnih ustanova, te saradnje sa sekretarima mjesnih zajednica i Centrom za socijalni rad, u ovom mjesecu su RPZ policajci učestvovali u realizaciji nekoliko zanimljivih i korisnih projekata.

Naime, u saradnji sa NVO „Horizont“, učestvovali su u realizaciji radionice pod nazivom „Sigurnost u biciklizmu“. Pored većeg broja gostiju i zainteresiranih građana, događaju su prisustvovali i njihove ekselencije, ambasadori Republike Francuske i Republike Austrije.

Na području naselja Hrasno brdo, 07.06.2013.godine, održan je „Marš mira“, sa učesnicima O.Š. „Grbavica“ i „Hrasno“, u kojem su učestvovali I RPZ policajci, zajedno sa nastavnim osobljem i menadžmentom pomenutih osnovnih škola.

Nastavljena je i veoma korisna saradnja sa Francuskom osnovnom i srednjom školom, tako da je u pomenutim školama organizirana i održana radionica vezana za zanimanja u BiH. Na štandu MUP-a Kantona Sarajevo je bio jedan policijski službenik i službenik Jedinice za posebne namjene sa službenim psom.

Kao i svake godine, tako i ove, svoj doprinos učešću nadležnih službi Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, na Kidds festivalu, dali su i RPZ policajci Druge PU, tako da se može reći da je cijela manifestacija protekla u znaku lijepog i korisnog druženja.