Skip to main content
Please wait...

Pored uobičajenih zadataka i obaveza u okviru realizacije kampanje „Rad policije u zajednici“, kao što su stalni obilazak i kontakti sa menadžmentom, pedagozima i učenicima u osnovnim i srednjim školama na području općine Novo Sarajevo, obilaskom mjesnih zajednica, vjerskih objekata, Centra za socijalni rad i sl., RPZ policajci su i u ovom periodu imali nekoliko posebno važnih angažmana.
Tako su aktivno učestvovali u realizaciji kampanje „Udruženja oboljelih od cerebralne paralize“, na raskrsnici ulica Zmaja od Bosne – Azize Šaćirbegović, te učestvovali u realizaciji projekta uređivanja površine ispred objekta pomenutog Udruženja. Za tu priliku su organizovali dolazak učenika osnovnih škola, cvijeće kao donaciju od KJKP „Park“, klupe i korpe za otpatke, od općine Novo Sarajevo, te zajednički završili radove uređenja zelene površine.

Zatim, tu je i učešće u organizaciji biciklističke utrke na brdu Hum. U utrci su učestvovali učenici osnovnih škola sa područja općine Novo Sarajevo.

Učenicima O.Š. „Hrasno“, naši RPZ policajci su upriličili posjetu velepekari „Klas“, gdje su se učenici upoznali sa načinom rada i procesom proizvodnje u ovom značajnom kolektivu.

Iako je već bilo riječi o tome, vrijedi još jedanput pomenuti i značajno priznanje koje su u okviru obilježavanja Dana općine, dobili naši RPZ policajci za dosadašnji doprinos u funkcioniranju lokalne zajednice i stvaranju povoljnog sigurnusnog ambijenta. Tim povodom su kolege nagrađeni „Zlatnom plaketom“ općine Novo Sarajevo, što je najveće općinsko priznanje koje se dodjeljuje pojedincima i kolektivima.