Skip to main content
Please wait...

Pored svojih redovnih aktivnosti u okviru realizacije kampanje „Rad policije u zajednici“, RPZ policajci su organizirali i nekoliko posebno osmišljenih i dogovorenih aktivnosti. Tako su za učenike prvog razreda „X Osnovne škole“ i djecu vrtića „Most ljubavi“, organizirali posjetu policijskoj stanici Ilidža. Tom prilikom djeca su imala priliku upoznati se sa policajcima, te njihovim vozilima, opremom i sredstvima za rad koja koriste u svakodnevnom radu.

Aktivnost koja zaslužuje posebnu pažnju, jeste učešće RPZ policajaca u realizaciji projekta „Budi policajka“, koji je pokrenulo udruženje „Mreža žena policajaca“. U tom cilju je organizirana posjeta srednjoj školi „Grafičkih tehnologija, multimedija i dizajna“, gdje je učenicama III razreda prezentiran ovaj projekat sa namjerom popularizacije ove profesije, a radi približavanja evropskim standardima zastupljenosti žena u policiji. Učenicama su koleginice iz Uprave policije održale prigodno predavanje o profesiji policajca, mogućnostima i potrebi uključivanja žena u policijske agencije, te odgovarale na postavljena pitanja.

Na kraju treba spomenuti i posjetu Skupštini OO „Crvenog križa“ Ilidža, na kojoj su ostvareni kontakti sa čelnicima i aktivistima „Crvenog križa“, te dogovorene zajedničke aktivnosti u narednom periodu.